Arla is eigendom van de boeren die de melk leveren. Arla is dus een coöperatie en dat merk je. Het belang van de boeren en de melkprijs zijn belangrijke ingrediënten van de bedrijfsvoering.

Een stukje geschiedenis

Sinds jaar en dag zit er al een zuivelfabriek in Nijkerk, deze was voorheen eigendom van Friesland Foods. Toen vanuit de EU besloten werd dat de er een concurrent in Nederland bij moest komen, nam het Scandinavische Arla in 2009 de fabriek van Friesland Foods én de merken Friesche Vlag en Melkunie over.

Arla is sinds tien jaar actief op de Nederlandse markt, nu met de merken Melkunie en Arla. In Nijkerk worden ook producten voor huismerken (Private Label) van derden gemaakt. Arla levert aan alle grote supermarkten van Nederland. We zijn groot in biologische en 100% natuurlijke producten. Naast deze merken worden vanuit Nijkerk ook de merken Lurpak (boter), Castello (kaas), Apetina, Starbucks, Cocio en Skyr verkocht. Deze producten worden overigens niet in Nijkerk geproduceerd.Werken bij Arla Foods Nederland