Procesoperator

Procesoperator Pieter werkt al 32 jaar bij Arla Foods. Hij heeft nog steeds veel plezier in zijn werk. De afwisseling tussen werken in de controlekamer en in het veld vindt hij het leukste. Pieter was bereid om op video te vertellen wat de baan van procesoperator inhoudt.

“Ik ben Pieter Spierings en ik ben allround procesoperator bij Arla Foods Nijkerk. Als procesoperator maak ik hier allerlei soorten zuivelproducten, waaronder vla, pap, melk en yoghurt. Je bent aan het oplossen, je bent aan het draaien en dat is toch wel het meest tricky van het werk. De kans op het maken van een fout is heel groot, dus je moet gefocust blijven.

Room en Taptemelk

We krijgen van onze boeren de melk en hier wordt het gescheiden in room en taptemelk. Dat zijn onze basisingrediënten om pap te maken, vla te maken en yoghurt te maken. In de controlekamer werken we achter de schermen om de processen in de gaten te houden. Daarnaast hebben we ook nog gewoon fysieke arbeid. We werken in 3-ploegendienst. De ene week ben je op tijd thuis. De ene week kun je ’s ochtends wat doen en de andere week kun je eind van de middag nog wat doen. Dat vind ik het fijne aan werken in ploegen.”

Ga naar de vacatures

Doorgroeimogelijkheden

Bij Arla vinden we het belangrijk dat je jezelf ontwikkelt. Natuurlijk mag dat in je eigen tempo. Wij begeleiden je en bieden je de mogelijkheid om door te groeien in het tempo dat jij aankunt en aan wilt, op de gebieden die jij interessant vindt.