Technische Dienst

Zuiveltechniek. Dat is koel.

Wanneer een vulmachine een storing heeft, kan dit maar zo direct gevolgen hebben voor de afnemers, waaronder grote supermarktketens. Dat maakt het werken bij Arla dynamisch en soms hectisch. Maar nooit saai!

De technische dienst van Arla bestaat uit ongeveer 47 personen. Er werken storingsmonteurs en elektromonteurs die ieder zo’n jaar tot anderhalf jaar hebben meegelopen om de productielocatie, de fabriek en de machines, goed te leren kennen. Voor je écht bijna alles weet, ben je een zeker een paar jaar verder. Wij investeren fors in jou en jij krijgt veel mogelijkheden tot ontwikkeling bij ons.

Processing en verpakking

De fabriek bestaat uit de processingafdeling, de verpakkingsafdeling en het distributiecentrum. Bij processing worden de producten gemaakt. In Nijkerk worden alleen dagverse producten gemaakt. Melk, vla, griesmeelpap en andere producten die je misschien wel in je koelkast hebt staan.

Op de verpakkingsafdeling worden pakken, bekers en andere verpakkingen afgevuld, ingepakt en op een pallet geplaatst. Een vulmachine kan tot wel 15.000 pakken per uur vullen. In Nijkerk staan een stuk of twintig vulmachines. Dat zijn heel veel pakken en een storing heeft dus direct gevolgen!

Storingsmonteurs en elektromonteurs

Storingsmonteurs werken dan ook in drieploegendienst aan zowel storingen als aan preventief onderhoud. Want storingen moeten wij natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Elektromonteurs werken in principe in dagdienst. Zij houden zich meer bezig met besturingssystemen, software en PLC’s van het productieproces en van het distributiecentrum.

Als monteur bij Arla heb je te maken met elektrotechniek, pneumatiek en in mindere mate ook hydrauliek. En met het oplossen van vraagstukken. Zo kan er een lijn met verpakkingen lek zijn. Hoe kan dat? Is het papier van het schenkpak (wij noemen dat een table top product) vervormd door klimaatomstandigheden? Dan moet je de verpakkingsmachine anders afstellen. Of zit er te veel lucht in het product? Hoe kan dat? Hoe krijgen we dat er weer uit?

Luisteren en samenwerken

Als monteur bij Arla werk je samen met collega’s van processing, verpakking en distributie. Zij vertellen je wat er mis is en samen zoek je naar de oplossing. Dat vraagt van jou dat je kunt samenwerken, luisteren en communiceren.

Werken in de voedingsindustrie is complex en luistert heel nauw. Dat maakt het interessant en het maakt van jou een betere monteur. Iets voor jou, denk je? Bekijk hier alle technische vacatures bij Arla.

Ga naar de vacatures

Doorgroeimogelijkheden

Bij Arla vinden we het belangrijk dat je jezelf ontwikkelt. Natuurlijk mag dat in je eigen tempo. Wij begeleiden je en bieden je de mogelijkheid om door te groeien in het tempo dat jij aankunt en aan wilt, op de gebieden die jij interessant vindt.