Logistiek

In ons logistieke centrum in Nijkerk draait alles om logistiek. Want we werken met dagverse producten die je niet zomaar een dag kunt laten staan. Wie bij ons werkt, begrijpt dat. Je kijkt verder dan je eigen vierkante meters en stemt af met je collega’s. Zodat de verse melk ook vers de deur uitgaat!

Goederenontvangst, opslag en het uitgaande orderproces. Dat is in het heel kort waar het in het dc om gaat. Het gereed product, dus de kant en klare verpakkingen, komen binnen vanuit de productie of van andere fabrieken. De producten worden opgeslagen, waarna de orders gepickt kunnen worden. Dit gaat deels handmatig en deels gerobotiseerd.

Twee stromen

Er zijn binnen het verzamelen van de orders twee stromen te onderscheiden. Orderpickers verzamelen met behulp van rolcontainers of pallets de orders en brengen deze naar de orderverzamelplek, het dock. Op een picktruck (verlengde truck met heffunctie) rij je naar de door het systeem (WMS) aangegeven picklocatie. Na bevestigen van de controlecijfers die per locaties zijn aangegeven, kun je de pickopdrachten uitvoeren. Een combinatie dus van geautomatiseerd en lichamelijk werk.

Voor klanten die volle pallets of palletlagen bestellen, worden de bestellingen door heftruckchauffeurs bij het dock gezet. In iedere ploeg zitten naast orderpickers dus een paar heftruckchauffeurs en mensen die de binnenkomende producten verwerken.

Uitdaging en samenwerken

Werken in het dc van Arla is uitdagend en afwisselend. Je hebt veel verschillende werkzaamheden en dan is er de tijdsdruk en de lage temperatuur die het verwerken van verse producten met zich meebrengt. Dat vergt afstemming en samenwerking. De cultuur binnen ons dc is open en positief en ondertussen pakken we flink aan om onze normen te halen.

Hiervoor is het nodig dat we met elkaar overleggen en praten. Het is belangrijk dat je ziet hoe jouw taak invloed heeft op het proces. Dat je om je heen blijft kijken en signaleert wat er eventueel niet goed gaat. Geef aan wat je ziet en werk mee aan veiligheid, hygiëne, orde en netheid.

LEAN-principes

Ons dc is ingericht volgens de LEAN-principes. LEAN is een managementstijl die uitgaat van onder andere zo min mogelijk verspilling, op elk vlak. Wat we voor onze klanten en onszelf hiermee bereiken, zie je op het infobord. Minimaal eenmaal per week is er een overleg met je ploeg.

Over het algemeen geldt dat nieuwe collega’s eenvoudig beginnen, zich ontwikkelen tot allround medewerker en later ook systemen gaan bedienen. Doorgroei tot teamleider of manager is ook mogelijk. Houd je van aanpakken, ben je pragmatisch, proactief en leergierig, dan pas je vast bij ons. Denk jij dat ook, bekijk dan onze vacatures. Wie weet spreken we elkaar snel!

Ga naar de vacatures

Procesoperator worden bij Arla?

We staan te springen om mensen die meer willen. Heb je talenten, dan helpen we je graag die te benutten. Veel procesoperators hebben een extra rol op het gebied van veiligheid, LEAN of elektrotechniek.