Wie wij zijn

Arla is eigendom van de boeren die de melk leveren. Arla is dus een coöperatie en dat merk je. Het belang van de boeren en de melkprijs zijn belangrijke ingrediënten van de bedrijfsvoering.

Een stukje geschiedenis

Sinds jaar en dag zit er al een zuivelfabriek in Nijkerk, deze was voorheen eigendom van Friesland Foods. Toen vanuit de EU besloten werd dat de er een concurrent in Nederland bij moest komen, nam het Scandinavische Arla in 2009 de fabriek van Friesland Foods én de merken Friesche Vlag en Melkunie over.

Huidige positie

Arla is als groeiend merk sinds tien jaar actief op de Nederlandse markt, nu met de merken Melkunie en Arla. In Nijkerk worden ook producten voor huismerken (Private Label) van derden gemaakt. Arla levert aan alle grote supermarkten van Nederland. We zijn groot in biologische en 100% natuurlijke producten. Naast deze merken worden vanuit Nijkerk ook de merken Lurpak® (boter), Castello® (kaas), Apetina®, Starbucks®, Cocio® en Skyr® verkocht. Deze producten worden overigens niet in Nijkerk geproduceerd.

Scandinavische cultuur

In totaal werken er pakweg 350 mensen in Nijkerk die ofwel onder de verkooporganisatie vallen of onder productie. Door de vergrijzing zullen veel van onze collega’s binnen productie de komende jaren uitstromen. Hierdoor ontstaan regelmatig nieuwe doorgroeimogelijkheden en vacatures.

We zijn een echt productiebedrijf, met een no nonsens, informele cultuur. We denken goed na over wat we doen en nemen besluiten op de lange termijn. De Scandinavische cultuur is voelbaar, onder andere doordat de cultuur totaal niet hiërarchisch is. Iedereen groet elkaar in de wandelgangen. Echte persoonlijke aandacht voor jou en je ontwikkeling brengt onze organisatie verder. Ook typisch Arla: gedrag en resultaat worden gelijk, dus 50/50 beoordeeld. En dat geldt voor iedereen.

Wil je meer? Dat kan!

We staan te springen om mensen die meer willen. Heb je talenten, dan helpen we je graag die te benutten. Veel procesoperators hebben een extra rol op het gebied van veiligheid, LEAN of elektrotechniek. In de afgelopen jaren hebben verschillende mensen ferme carrièrestappen gemaakt. Wat je wilt en wat je kunt, bespreken we dan ook regelmatig.

Onze producten zijn dagvers. We hebben dus weinig voorraden. Wat geproduceerd is, moet er ook uit. Dat maakt het dagelijks werk vaak hectisch. En afwisselend!

Wil jij in de dynamiek van de dagverse producten werken, bekijk dan onze vacatures. We zijn benieuwd naar jouw ambities!

Wat wij doen in Nijkerk?

Doorgroeimogelijkheden

Bij Arla vinden we het belangrijk dat je jezelf ontwikkelt. Natuurlijk mag dat in je eigen tempo. Wij begeleiden je en bieden je de mogelijkheid om door te groeien in het tempo dat jij aankunt en aan wilt, op de gebieden die jij interessant vindt.